top of page
Zoeken
  • Didier Termote

Manuele Therapie

Wat is manuele therapie?

Heb je last van een geblokkeerde rug, nek, ... of heb je pijnlijke gewrichten? Doet een blessure je de das om? Dan kan manuele therapie bij jou zeker nuttig zijn. Een manueel therapeut behandelt en herstelt je bewegingsapparaat om zowel acute als chronische pijnklachten te verhelpen.De manueel therapeut

De manuele therapie is een wetenschappelijk onderbouwde specialisatie binnen de kinesitherapie. Een manueel therapeut is een kinesitherapeut die na zijn/haar basisopleiding kinesitherapie een specifieke opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Hiermee heeft deze een flinke dosis extra kennis opgedaan rond de menselijke bewegingsmogelijkheden waaronder grotendeels over de wervelkolom.

Kenmerkend voor de manueel therapeut is dat deze het lichaam ziet als één geheel en niet louter symptomatisch werkt, maar op zoek gaat naar de onderliggende oorzaak van de klachten.

Doel

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren.

Techniek

De manuele therapie louter beschrijven met één techniek zou niet correct zijn. Deze bestaat uit een combinatie van technieken toegepast op de specifieke oorzaak van de klacht(en). Eén van deze technieken, en misschien de meest kenmerkende techniek binnen de manuele therapie is mobilisatie of manipulatie. Bij een mobilisatie wordt op een zachte, kalme en vrijwel pijnloze manier het gewricht bewogen. Bij een manipulatieve mobilisatie (manipulatie) of “kraken” laat de manueel therapeut je gewricht een kleine, snelle beweging maken waardoor deze terug in de juiste positie komt. Beide technieken focussen op het verbeteren van de gewrichtsbewegingen in je lichaam.

Voor wie

Indien u een gewricht slecht kan bewegen of pijn hebt bij bepaalde bewegingen, kan manuele therapie een oplossing bieden. Het effect van manuele therapie kan soms ook direct na de behandeling al merkbaar zijn: gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker.

Praktijk De Seine & Manuele therapie

Vervolgens luidt de vraag: kan ik bij jullie terecht voor manuele therapie?

Antwoord: ja zeker! We hebben uitgebreide kwalitatieve opleidingen gevolgd om u bij te staan in uw probleem gebruik makende van manuele therapie! Maak snel een afspraak, of contacteer ons bij verdere vragen...


Commentaires


bottom of page